bilfri.se Fakta: Packning Frakta gods Cykla med barn

Packning

Om du ska på långfärd, ska ut och handla, eller "bara" cykla till jobbet..

Cykelkorgar

En ryggsäck är bra att packa i, men om du ska åka längre än några km är det onödig ansträngning att ha den på ryggen - bättre att låta cykeln bära packningen. En cykelkorg bak fungerar bra, likaså speciella utfällbara "lådor" till pakethållaren. Om du är noga med alla remmar går det naturligtvis att ha den direkt på pakethållaren också. Framkorgen fungerar, men det kan lätt bli övertungt där. Framkorgen är däremot ett bra ställe för handväska, kamera, vattenflaska (om man inte har hållare för det), karta osv - motsvarande bilens "handskfack" lite granna.

Cykelväskor

En bra investering är ett par sidoväskor till pakethållaren. De finns i de flesta varianter, från enkla och billiga till nästan outslitliga och helt vattentäta. Om du inte har vattentäta väskor kan du ha packningen i plastpåsar i väskorna. Personligen har jag inte haft något problem med vatten i väskorna ändå, trots att jag har enkla Clas-Ohlsson-väskor (Per Eric).

Vill du packa mer än vad som får plats bak på cykeln kan du göra samma sak fram: Antingen skaffar du en frampakethållare för inte mycket mer än 100 kr + ett par väskor till, eller så skaffar du speciella "lowrider"-väskor för framhjulet. De senare sitter närmare tyngdpunkten på hjulet, och ger därmed bättre stablitet och mindre tröghet i styrningen.

Om du behöver ta med dig mer än så, kolla in sidan om att Frakta gods.

Länkar